Skip to main content
Afval hergebruiken

Ook kan je onze social media kanalen in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen. Je kunt ons vinden op FacebookLinkedIn en Instagram.

Green Recycling Company

Afval hergebruiken

Afval hergebruiken begint bij het scheiden van afval. Het is belangrijk dat men zich er bewust van wordt dat afval scheiden en hergebruiken een van de eerste stappen zijn richting een betere wereld.

Wie wil er geen betere wereld? Iedereen wil een betere wereld. Iedereen heeft er baat bij als er geen opwarming van de aarde zou plaatsvinden. En schaarste. Schaarste speelt ook een grote rol, de voorraad olie, gas, mineralen en metalen krimpt zo snel dat recycling een noodzaak is. Laten we dan ook met z’n allen hier aan gaan werken!

Afval wordt grondstof

Afval hergebruiken, recyclen of upcyclen kan het mogelijk maken om een circulaire economie te creëren. Het is het slim hergebruiken van afval. Op die manier besparen we veel grondstoffen. Én ook veel CO2 uitstoot. Want vaak komt er veel CO2 vrij bij het produceren van nieuwe grondstoffen. Hoe meer recycling er plaatsvindt, hoe minder primaire grondstoffen er verloren gaan.

Green Recycling Company

Bij Green Recycling Company zijn we zeer bewust van deze schaarste en CO2 uitstoot problemen. Wij willen de wereld een stukje groener maken door de recycling van PVC afval. Er komt veel PVC kabelmantelafval vrij bij renovatie of onderhoud projecten van oude gebouwen of huizen. Deze afvalberg is enorm groot. Vaak wordt dit restafval verbrand, wat zorgt voor een hoge CO2 uitstoot. Wij gebruiken juist dit pvc afval door het te gebruiken in grote bouwblokken.

GRC-Blocks

Deze grote bouwblokken heten GRC-Blocks. Het zijn stapelbare blokken, die te combineren zijn zonder gebruik van cement of ander bevestigingsmateriaal. Zo zijn ze te gebruiken om keerwanden van te maken, sleufsilo’s, of als wegafzetting bij bouwprojecten. Het mooie aan deze grote bouwblokken is dat ze zeer groot zijn van formaat dus er wordt veel PVC afval in verwerkt, op deze manier hopen we dat de PVC kabelmantelafvalberg snel een stukje minder wordt.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!