Skip to main content

Gevolgen

Maatschappelijke, sociale en ecologische gevolgen

Naast de CO2 besparing die het produceren van deze kunststof GRC-Blocks oplevert, heeft dit ook andere maatschappelijke, sociale en ecologische gevolgen:

Uitloging van schadelijke stoffen van het milieu: een studie heeft aangetoond dat bij het storten van soft PVC een mengsel van verschillende weekmakers en lood bevattende stabilisatoren vrijkomt. Door het voorkomen van storten van PVC zorgt dit project ervoor dat deze uitloging niet plaatsvindt.

Minder afvang van HCL nodig bij verbranding: verbranding van PVC resulteert in vorming van HCL, wat uit de rookgassen moet worden verwijderd voordat deze in de atmosfeer terechtkomen. Het hergebruik van dit materiaal door dit project, reduceert deze ongewenste post.

Stikstof en fijnstof reductie: beperking uitlaatgassen zoals stikstof en fijnstof door transport van blokken met een lichter gewicht waardoor minder brandstof nodig is. Dit geldt zowel voor het transport van Green Recycling Company naar de klant, maar ook voor het transport door de klant zelf doordat minder zware heftrucks nodig zijn om de blokken te verplaatsen.

Circulariteit van het materiaal: deze oplossing zorgt voor het langer beschikbaar houden en gebruiken van grondstoffen.

Negatieve imago van kabelrecyclers oppoetsen: deze bijdrage aan de circulaire economie kan kabelrecyclers in beter daglicht zetten.