Skip to main content
Green Recycling Company

Circulaire economie voorbeelden

Een circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen. Dit kan in verschillende schakels zijn van de productieketen. Van bijvoorbeeld de winning van grondstoffen tot aan de consumptie. Als je circulair bent, dan maak je onderdeel uit van een kringloop. Hieronder lees je over verschillende voorbeelden van een circulaire economie.

Verschillende voorbeelden

Er zijn tal van voorbeelden van circulaire initiatieven.

Een paar simpele voorbeelden hiervan zijn onder andere:

  • tapijten gemaakt van afgedankte visnetten,
  • boxershorts die worden gemaakt van overhemden waarvan de stof nog prima is
  • of buren die elkaars afvalstromen gebruiken om er mooie producten van te maken.

Allemaal super mooie initiatieven waarbij afval weer wordt gebruikt voor iets anders!

Ons duurzame initiatief

Ons circulaire initiatief is het produceren van een flexibel bouwblok van PVC afval. Dit PVC afval komt bijvoorbeeld voort uit de renovatie of verwijdering van elektriciteitskabels uit oude gebouwen of huizen. Normaal gesproken komt dit PVC afval in de verbrandingsoven terecht. Wij zijn deze stap voor en gebruiken het PVC voor de productie van bouwblokken. Dit is een mooi voorbeeld van een circulaire economie!

GRC-Block

GRC-Block. Zo heet ons flexibele bouwblok. Dit blok bestaat uit 100% gerecycled soft PVC. Hij is te gebruiken om bijvoorbeeld keerwanden, sleufsilo’s of zoutloodsen mee te vormen. Kijk op deze pagina voor meer oplossingen en de voordelen van dit gerecyclede bouwblok.

PVC verwerker

Ben jij kabelverwerker? En klinkt dit circulaire initiatief je interessant in de oren? Wij nemen graag het PVC granulaat van je in. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het PVC niet in de verbrandingsoven terecht komt. En zodoende een circulaire economie creëren. Neem contact met ons op door te bellen naar 0413-783340 of stuur een email naar [email protected].

Circulaire economie voorbeelden

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!