Skip to main content
CO2 besparing
Green Recycling Company

CO2 besparing

CO2 besparing, duurzaamheid, circulaire economie. Allemaal termen die je tegenwoordige tijd veel te horen krijgt. En dat is uiteraard ook niet voor niks. De aarde is aan het opwarmen, en dat heeft zeer veel gevolgen. Voor dier, voor mens, de natuur. Er zijn tal van effecten die ontstaan door de opwarming van de aarde. Deze opwarming ontstaat onder andere doordat broeikasgassen ervoor zorgen dat de warmte wordt vastgehouden.

CO2 besparing Green Recycling Company

Maar dat de aarde opwarmt, dat weten we nu wel. Wij van Green Recycling Company gaan over tot actie! Maar hoe? In onze ogen bestaat er geen afval. “Afval bestaat niet” is onze slogan. Wij willen het liefst van al het afval iets nieuws produceren. Helaas kunnen we niet alles aanpakken, dus zijn we gestart met de grote afvalberg van oude elektriciteitskabels. Deze oude kabels zijn van soft PVC en komen uit oude huizen en gebouwen. De kabels wordt vaak verbrand en dit zorgt allereerst voor veel CO2 uitstoot. Hier valt dus veel CO2 besparing uit te halen! Want de berg is groot, en wordt alsmaar groter. Hoe kunnen we deze grote berg efficiënt wegwerken? Door een grote massieve blok ervan te maken. Het GRC-Block is geboren. Een groot bouwblok, gemaakt van 100% kabelafval.

GRC-Block

Het GRC-Block is een stapelbare bouwblok. Dit blok is te gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo is er een keerwand van te maken, bij wegafzettingen in te zetten, en bijvoorbeeld ook bij het bouwen van zoutloodsen te gebruiken. Zonder gebruik te hoeven maken van cement of bevestigingsmateriaal. Benieuwd naar het GRC-Block? Neem contact met ons op!

Draag een steen bij aan CO2 besparing

Als koper van het GRC-Block draag je uiteraard een steen bij aan de CO2 besparing, maar als leverancier van het kabelafval natuurlijk ook. Ben jij als verwerker van kabelmantelafval geïnteresseerd hierin? Neem dan contact op en wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Volg ook onze social media kanalen: Facebook, Instagram en LinkedIN.

Waar momenteel 175 kg aan CO2 nodig is voor de productie van één bouwblok van beton, is er slechts 0,44 kg CO2 nodig voor de productie van één kunststof GRC-Block.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!