Skip to main content
Elektriciteitskabels
Green Recycling Company

Elektriciteitskabels

De GRC-Blocks die Green Recycling Company produceert zijn gemaakt van PVC afval. Dit afval is afkomstig van elektriciteitskabels. Deze elektriciteitskabels komen voort uit de sloop van oude huizen of gebouwen. De elektriciteitskabels zijn vaak oud en versleten en bevatten een kern van koper. Dit koper is enorm kostbaar en wordt daarom zoveel mogelijk teruggewonnen. De rest van de elektriciteitskabel -de PVC mantel- komt vaak op de storthoop terecht, en belandt daarna voornamelijk in de verbrandingsoven.

CO2

Dat de PVC mantel -afkomstig van elektriciteitskabels- vooral in de verbrandingsoven terecht komt is natuurlijk zeer schadelijk voor de aarde, dat komt omdat deze verbranding zorgt voor een enorme CO2 uitstoot. Wij van Green Recycling Company hebben als doel deze CO2 uitstoot drastisch te verminderen. We kwamen tot een oplossing: “dit kunnen we doen door grote massieve bouwblokken te produceren waar veel PVC materiaal in gaat!” De storthoop is namelijk erg groot, grote objecten zijn daarom natuurlijk het meest effectief deze berg weg te werken.

Bouwblokken

De massieve bouwblokken zijn eigenlijk hetzelfde te gebruiken als de betonnen bouwblok variant. Ze zijn stapelbaar zonder gebruik te hoeven maken van cement of andere bevestigingsmateriaal. Daardoor zijn ze gemakkelijk verplaatsbaar. Naast dat er overeenkomsten zijn met de betonnen variant zijn er ook voordelen aan te koppelen. Zo zijn ze lichter, veiliger (door de elastische werking van het materiaal), gemakkelijker hanteerbaar, milieuvriendelijker/duurzamer. Mocht je hier meer over willen lezen kijk dan hier op de site.

PVC verwerker

Green Recycling Company neemt voor de productie van deze GRC-Blocks PVC materiaal in. Namelijk maalgoed van soft-PVC. Dus mocht jij een verwerker zijn van dit PVC materiaal, neem dan contact met ons op. En wellicht kunnen we elkaar helpen om dit PVC materiaal verwerkt te krijgen tot GRC-Blocks.

Bel naar 0413-783340 of stuur een email naar info@greenrc.nl.

Bekijk ook onze social media accounts voor alle ontwikkelingen rondom dit PVC-afval. In de toekomst gaan we namelijk nog meer producten ontwikkelen!

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!