Skip to main content
Green Recycling Company

Kabelafval

Kabelafval

Er is een grote stroom ontstaan van kabelafval. Door het slopen en renoveren van oude gebouwen komt dit afval veel vrij. Vrijwel altijd komt het in de verbrandingsoven terecht. Dit is zeer slecht voor de aarde vanwege de hoge hoeveelheid CO2 die vrij komt. Voor het milieu is het dus van groot belang dat er op een goede manier met het kabelafval wordt omgegaan.

Green Recycling Company

Green Recycling Company (hierna GreenRC)  wil een bijdrage leveren aan het duurzaam omgaan met kabelafval. Daarom biedt GreenRC zowel een product als dienst aan. Zo produceert GreenRC van het PVC kabelafval een bouwblok, het GRC-Block. Het is een flexibel bouwsysteem van stapelbare blokken waarbij geen gebruik gemaakt hoeft te worden van cement of ander bevestigingsmateriaal. Aan de andere kant biedt GreenRC ook een dienst aan. Deze dienst is bedoeld om PVC maalgoed aan te nemen. Hiermee willen we ervoor zorgen dat er een grote stroom aan kabelafval een nieuw leven gegeven kan worden. Dit met als doel om kabelrecycling in Nederland significant te verduurzamen.

Kabelrecycler

Dus ben jij een kabelrecycler die het koper van elektriciteitskabels scheidt van de PVC kabelmantel, en het PVC vervolgens verwerkt tot maalgoed? Dan kan je dit wellicht bij GreenRC kwijt!

Hetgeen waar het maalgoed aan moet voldoen, zijn de volgende punten:

  • Maximale grootte: 4 mm
  • Maximaal 10% vervuiling
  • Het moet droog materiaal zijn
  • Het liefst een constante kwaliteit

Het PVC maalgoed willen we het liefste in grote hoeveelheden ontvangen, en er wordt van te voren een kiloprijs afgesproken voor het aanleveren van het materiaal.

Samenwerking met GreenRC

Wil jij samen met GreenRC de uitstoot van CO2 beperken? En zorgen dat het kabelafval goed terecht komt? Neem dan contact op met Green Recycling Company door te bellen naar 0413-783340 of stuur een mail naar info@greenrc.nl.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het GRC-Block? Houd onze social media accounts in de gaten via FacebookLinkedIn en Instagram.

Kabelafval

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!