Skip to main content

Kabels recyclen

Green Recycling Company

Bij Green Recycling Company recyclen we kabels tot nieuwe producten. Op deze pagina vertellen we je er meer over. Bijvoorbeeld wat voor kabels we recyclen en wat voor producten we van de kabels maken. Dit alles doen we om ons steentje bij te dragen aan de circulaire economie.

Wat voor kabels recyclen wij?

Bij Green Recycling Company recyclen we elektriciteitskabels. Hiermee zijn wij de eerste pvc afvalverwerker van Nederland. Ons bedrijf is dan ook ontstaan met de vraag: ‘’hoe stoppen we de afvalstroom van elektriciteitskabels?’’ Want in het verleden werd niet de gehele elektriciteitskabel gerecycled maar alleen de koperen inhoud hiervan. Hierdoor bleef de kabelmantel dus als afval over. Onze duurzame missie werd om juist van deze kabelmantel óok nieuwe producten te maken. Wat voor producten wij maken? Daar vertellen we in de volgende paragraaf meer over.

De producten van Green Recycling Company

Wellicht ben jij nieuwsgierig geworden naar de producten die wij maken vanuit de kabel recycling. Momenteel hebben wij een product ontwikkeld die wij maken met het kabelafval: een kunststof GRC-Block. Dit is een blok dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor:

  • Het bouwen van keerwanden
  • Bouwen van opslagboxen
  • Bouwen van scheidingswanden
  • Het plaatsen van wegafzetting
  • Het plaatsen van aanrijdbeveiliging
  • En nog diverse andere mogelijkheden

Daarnaast heeft een kunststof GRC-block ook nog diverse andere voordelen t.o.v. de betonnen varianten blokken die je wellicht wel kent. Onder andere zijn ze: lichter, milieuvriendelijker en veiliger. Ben jij benieuwd naar alle toepassingsmogelijkheden en voordelen?

Lees hier meer over de GRC-Blocks
Kabels recyclen

Kabels recyclen – over Green Recycling Company

Ons doel is dus om de kabelrecycling in Nederland significant te verduurzamen. Dit doen we nu al door onze GRC-Blocks te produceren. In de toekomst willen we zeker nog meer producten van kabelafval gaan produceren. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en producten? Volg ons dan op Facebook, Instagram en/of LinkedIn. Wil jij direct jouw steentje bijdragen?

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!