Skip to main content
Kabelmantelafval
Green Recycling Company

Kabelverwerking

In Nederland zijn enorm veel kabelverwerking bedrijven. Bedrijven die zich hiermee bezighouden zorgen ervoor dat kabels zo verwerkt zijn, dat het afval wat daaruit voortkomt verder te verwerken is. Dat heet recycling.

Kabelverwerking en het afval daarvan afkomstig

Een enorm groot gedeelte afval afkomstig van kabelverwerking komt op de afvalberg terecht. Green Recycling Company wil dit vooral tegengaan. We hebben als doel dit afval te verwerken tot nieuwe en bruikbare producten. Deze nieuwe producten afkomstig van het afval uit kabelverwerking is een mooi voorbeeld van een duurzaam project.

CO2 vermindering 

De belangrijkste doelstelling van zo’n duurzaam project is een omvangrijke CO2 besparing teweeg te brengen. CO2 is een hot item over de gehele wereld en ergens moet een begin worden gemaakt. Green Recycling Company wil graag een start maken en een steentje bijdragen aan de vermindering van CO2 uitstoot! Maar waar zit die besparing dan in bij kabelverwerking? Doordat het afval niet op de storthoop terecht komt, maar verwerkt is tot nieuwe producten, is het afval niet verbrand en komt er geen CO2 vrij. Daarnaast hoeft er ook geen nieuw materiaal geproduceerd te worden voor het maken van de nieuwe producten. Kortom aan meerdere kanten wordt er CO2 uitstoot bespaard.

Andere doelstellingen 

CO2 vermindering door kabelverwerking is niet het enige wat Green Recycling Company als doelstelling heeft opgesteld. De belangrijkste doelstellingen die daarnaast te behalen zijn:

  • zijn onder andere de bescherming van het milieu,
  • een verandering teweegbrengen in de kabelindustrie
  • en het stimuleren van het duurzaam omgaan met de afvalstromen.

Kijk voor meer informatie over kabelafval.

Kabelverwerking goed voor velen

Kortom, kabelverwerking heeft zo veel voordelen door er iets nuttigs mee te doen. Bij Green Recycling Company gaan we er helemaal voor om bovengenoemde doelstellingen te behalen. Wil je een steentje bijdragen? Kijk voor meer informatie op onze website www.greenrc.nl of stuur een e-mail naar info@greenrc.nl

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!