Skip to main content
Koperkabels

Wil jij af van jouw geshredderde PVC materiaal afkomstig van koperkabels/elektriciteitskabels? Neem contact met ons op! En wellicht kunnen we van jouw PVC afval nieuwe producten produceren!

Green Recycling Company

Koperkabels

Ben jij verwerker van koperkabels? Strip jij ze voor de verdere verwerking van koper? Maar weet je niet wat je met het overgebleven PVC materiaal aan moet? Lever dit dan in bij Green Recycling Company (hierna GreenRC)! Bij GreenRC maken we daar namelijk GRC-Blocks van. Dit zijn grote bouwblokken, die bijvoorbeeld te gebruiken zijn als aanrijdbeveiliging op de bouw, of als sleufsilo op een boerenerf. Voor nog meer voorbeelden: kijk hier op de website van GreenRC.

Elektriciteitskabels

Wat betreft de koperkabels: deze worden in de volksmond elektriciteitskabels genoemd, de koperen aders in de kabel geleiden namelijk elektriciteit. De elektriciteitskabels worden in huizen en gebouwen verwerkt. Deze hebben vaak een levensduur van tussen de 30 en 50 jaar. Dat is vrij lang, maar betekent ook dat ze ooit aan vervanging toe zijn. Omdat er koper in de kabel is verwerkt zijn de kabels zeer waardevol voor recycling. Maar naast het koper is het qua duurzaamheid ook zeer waardevol om de PVC mantel te gebruiken.

CO2 uitstoot

Tegenwoordig komt het grootste gedeelte van de PVC mantel in de verbrandingsoven terecht, dit zorgt voor veel CO2 uitstoot. Wat natuurlijk schadelijk is voor de aarde. Dit willen wij van GreenRC tegengaan. Onze duurzame missie is de CO2 uitstoot -die specifiek afkomstig is van de verbranding van het PVC afval- terugbrengen door middel van de productie van deze GRC-Blocks. En later door ook nog andere producten te produceren. Ben jij hier ook in geïnteresseerd als PVC verwerker? En zou jij deze duurzame missie ook aan jouw eigen doelen willen toevoegen? Neem dan contact met ons op; dan kunnen we er samen voor zorgen dat er GRC-Blocks worden gemaakt van jouw PVC afval.

Ontwikkelingen volgen

Ben je daarnaast benieuwd naar de ontwikkelingen binnen Green Recycling Company? Bekijk dan onze social media kanalen. Hier wordt meer gedeeld over onze duurzame missie, onze GRC-Blocks en later nog meer andere oplossingen! Je kunt ons vinden op FacebookLinkedIn en Instagram.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!