Skip to main content
Kunststof bouwblokken
Green Recycling Company

Kunststof bouwblokken

Ooit van kunststof bouwblokken gehoord? Grote kans van niet! Het is namelijk een innovatief product van Green Recycling Company. Het bedrijf bestaat sinds 2020 en is gestart vanuit de gedachte: “Hoe stoppen we de afvalstroom van elektriciteitskabels?”

Sindsdien is het de eerste pvc afvalverwerker van Nederland die bouwblokken produceert van gerecycled pvc materiaal. Hiermee wil het bedrijf gaan voor een circulaire economie en de wereld voorzien van een CO2 besparend bouwblok gemaakt van gerecycled pvc afval.

Kunststof

Het kunststof/pvc maalgoed komt van verschillende kabelverwerkers. Zij strippen het pvc materiaal van koperkabels, het koper is kostbaar en daar draait in principe de handel om. Het pvc blijft vaak over, er wordt niets mee gedaan waardoor het op de afvalhoop verdwijnt. Enorm slecht voor de natuur!

Vanuit die wetenschap is Green Recycling Company er enorme bouwblokken van gaan produceren. De GRC-Blocks. Deze zijn 150 x 75 x 75 cm groot, waardoor er veel pvc in verwerkt kan worden. Wat natuurlijk op die manier de pvc afvalhoop flink opruimt.

Voordelen pvc leveranciers

Niet alleen voor de natuur maar ook voor pvc verwerkers zitten er voordelen aan om dit pvc afval aan te leveren. Namelijk het volgende:

  • op deze manier kan men bijdragen aan een circulaire economie;
  • het duurzaam ondernemen wordt sterk aangemoedigd door zowel de overheid als de maatschappij à door het recyclen van het PVC is je bedrijf ook hierop te positioneren;
  • kosten zijn lager dan wanneer het elders wordt afgeleverd;
  • hierbij werkt men mede aan het milieubehoud;
  • creëren van bewustzijn en stimuleren van positieve gevolgen voor plastic en recycling;
  • het creëert een bewustzijn bij medewerkers wat betreft recycling en duurzaamheid.

Mogelijkheden kunststof bouwblokken

De kunststof bouwblokken zijn voor verschillende wensen en behoeften te gebruiken. Zo zijn er wanden mee te bouwen die onder andere te creëren zijn tot sleufsilo’s, zoutloodsen en opslagboxen. Daarnaast zijn ze ook in te zetten als beveiligingsblokken.

Geïnteresseerd in de kunststof bouwblokken?

Neem dan contact op, bel naar 0413-783340 of stuur een e-mail naar info@greenrc.nl.

Kijk naar onze sociale media accounts: FacebookInstagram en LinkedIn!

Recycle jij mee?

Interesse in een samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!