Skip to main content
Kunststof recyclen
Green Recycling Company

Kunststof recyclen

Kunststof recyclen, op naar een circulaire economie

Plastic afval en kunststof is uitstekend recyclebaar. Na gebruik en inname komt de volgende stap: het smelten van de materialen. De volgende stap is het vormen van het product. Dit proces heet kunststof recyclen. Deze duurzame oplossing is een vorm van circulaire economie. Een circulaire economie is een economisch systeem waarin bestaande materialen en producten zo lang mogelijk worden hergebruikt en gerecycleerd om meer waarde te creëren.

Inname van PVC voor kunststof recyclen

Plastic is een oliehoudend materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is. Verbranding van plastic is dus schadelijk voor onze gezondheid en het milieu. Vandaar dat het enorm belangrijk is om plastic in te zamelen en her te gebruiken. En vervolgens volop te recyclen.

Het gaat hierbij om verschillende soorten plastic en kunststof. Bijvoorbeeld afkomstig van plastic flesjes, kratten en folies. Maar wat we bij Green Recycling Company doen is het recyclen van PVC kabelmantelafval. De kabelmantel strippen de PVC verwerkers van het koper, en shredderen ze vervolgens tot fijne stukjes. Deze stukjes verhitten ze vervolgens tot een soort dikke pasta, deze pasta komt vervolgens in een mal terecht waar het later uitkomt als een bouwblok. Het GRC-Block.

Van kunststof recyclen tot GRC-Block

Dit GRC-Block is te gebruiken als bouwblok. De bouwblokken zijn te stapelen zonder dat er bevestigingsmateriaal nodig is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er een keerwand en scheidingswand van te maken.

Geïnteresseerd in een gerecyclede bouwblok? Neem contact met ons op!

Green Recycling Company

Bij Green Recycling Company zijn we de hele dag bezig met kunststof recycling. Op onze productielocatie komt al het PVC maalgoed binnen. Dit maalgoed wordt geleverd door verschillende PVC verwerkers. Zij vinden het net als wij ook enorm belangrijk dat PVC afval niet verbrand wordt. Samen kunnen we tenslotte zorgen voor een duurzame toekomst. Ben jij als PVC verwerker ook geïnteresseerd in het aanleveren van PVC maalgoed? Neem contact op!

 

Voor de niet PVC verwerkers onder ons: verzamel altijd uw plastic, laat het inzamelen en ophalen voor plastic recycling.

 

Kijk ook op onze socials voor meer informatie: Facebook, Instagram en LinkedIN.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!