Skip to main content

Legioblock

Green Recycling Company

Kunststof block, maar dan gemaakt van oude PVC kabels?

Jazeker! Vaak komt het PVC materiaal dat afkomstig is van oude PVC kabels op de storthoop terecht. Het materiaal wordt vervolgens verbrandt en zorgt voor héél véél CO2 uitstoot. Vreselijk slecht voor het milieu. Green Recycling Company wil hier graag een stokje voor steken en iets doen aan deze ernstige milieuvervuiling. Zodoende is het kunststof GRC-Block ontwikkeld, dit is een kunststof variant op het Legioblock. Het voordeel van dit enorme kunststof block is dat er veel oud materiaal in gaat. Dus het opruimen van deze materiaalhoop gaat hierdoor hopelijk ook nog eens snel!

Waar tegenwoordig zo’n 175 kg aan CO2 nodig is voor de productie van één betonnen block, is er maar 0,44 kg CO2 nodig voor de productie van één kunststof GRC-Block.

Wil jij net als wij duurzaam met oud PVC materiaal omgaan? En heb je PVC maalgoed te leveren? Neem dan contact met ons op!

GRC-Block: waarvoor te gebruiken?

De GRC-Blocken zijn op verschillende manier in te zetten. De GRC-Blocken zijn allereerst stapelbaar, zonder gebruik te hoeven maken van een lijmmiddel. Zo zijn ze te gebruiken als wand van opslagboxen, sleufsilo’s, industriehallen, keerwanden of zoutloodsen. Ook als aanrijdbeveiliging of wegafzetting zijn te gebruiken.

Geïnteresseerd in het kopen van de GRC-Blocken? Neem een kijkje op onze verkooppagina!

Kunststof block, ook wel het GRC-Block

Enerzijds is het kunststof block, oftewel het GRC-Block genoemd, ontwikkeld ter inname van PVC materiaal (puur uit milieuoverwegingen) anderzijds heeft het GRC-Block ook enorm veel andere voordelen.

De voordelen van de GRC-Blocken (t.o.v. betonnen blocken) zijn:
-Duurzamer (hergebruik van materiaal)
-Milieuvriendelijker (minder uitstoot CO2)
-Veiliger (door de elasticiteit van het materiaal)
-Lichter dan een betonnen block (1110 kg i.p.v. 2500 kg)

Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben neem dan direct contact met ons op! Dit kan je doen door te bellen naar 0413-783340 of stuur een e-mail naar info@greenrc.nl.

Recycle jij mee?

Legioblock