Skip to main content
Legioblocks

Je kunt ons ook vinden op FacebookLinkedIn en Instagram.

Green Recycling Company

Legioblocks

Je hebt vast wel eens van Legioblocks gehoord? Is het niet gehoord, dan is het wel gezien. De bouwblokken zie je namelijk overal. Naast de weg, op bouwplaatsen, bij evenementen, op parkeerplaatsen. Ze zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze bouwblokken zijn van beton, maar Green Recycling Company bedacht hier een duurzame variant op. Het gerecyclede bouwblok.

GRC-Block

Het gerecyclede bouwblok heeft de naam GRC-Block gekregen. Zoals al aangegeven, dit bouwblok is duurzamer dan zijn betonnen varianten. Wat maakt dat het GRC-Block duurzamer is dan? Hieronder verschillende punten die zorgen voor een CO2 reductie:

-Het materiaal dat gebruikt wordt voor het GRC-Block is PVC afval afkomstig van kabelafval, in het blok gaat 100% kabelafval. 100% recycling dus!
-Er hoeft daarom geen nieuw beton materiaal geproduceerd te worden
-Het kabelafval wat normaal gesproken in de verbrandingsoven terecht komt, komt daar nu niet terecht, maar wordt gebruikt voor het bouwblok
-Het GRC-Block is lichter dan de betonnen variant, waardoor het product met reguliere heftrucks kan worden vervoerd, dit zorgt voor stikstof en fijnstof reductie.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in deze duurzame oplossing en wil jij hier ook aan deelnemen? Neem dan contact met ons op! Wij staan altijd open voor het aannemen van PVC materiaal. Oók voor nieuwe ideeën of samenwerkingen. Bel 0413-783340 of stuur een mail naar info@greenrc.nl.

Praktisch

Naast dat het bouwblok een duurzame optie is op de betonnen bouwblokken, zijn deze ook zeer praktisch. Wat is er zo praktisch aan?

-Deze GRC-Blocks zijn te stapelen zonder bevestigingsmateriaal en/of cement te gebruiken
-Het GRC-Block bevat aan de bovenzijde twee uitsparingen, deze zijn te gebruiken om bijvoorbeeld palen of hekwerken in te plaatsen.
-Doordat deze GRC-Blocks lichter zijn, zijn ze hanteerbaarder/makkelijker te verzetten.

Geïnteresseerd in het kopen van het GRC-Block? Neem dan contact op met Green Recycling Company. We kijken en denken graag met je mee wat de beste oplossingen zijn.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!