Skip to main content
Metaal recycling
Green Recycling Company

Metaal recycling

Metaal recycling

Metalen zijn super geschikt voor recycling, ze hebben een oneindige levensduur en zijn voor 100% recyclebaar. Door de goede recyclebaarheid van onder andere koper, oud ijzer, zink en aluminium levert metaal sinds jaar en dag geld op. De verschillende metaalsoorten worden gescheiden om ze zo goed mogelijk opnieuw te kunnen gebruiken.

Kunststof en metalen

Kunststof en metalen worden vaak gecombineerd. Dat zie je bijvoorbeeld bij een elektriciteitskabel, deze bestaat uit koper en een PVC mantel. En wat is het hedendaagse probleem? Het koper wordt gerecycled (want goede recyclebaarheid) maar de PVC mantel komt in een verbrandingsoven of op de storthoop terecht, omdat daarvan wordt gedacht er niks mee te kunnen.

En dat is het motto van Green Recycling Company (later Green), dát zogenaamde onbruikbare materiaal recyclen en die hele bult pvc verwerken in nieuwe producten.

PVC materiaal

Het PVC materiaal dat wij bij Green gebruiken is voornamelijk afkomstig uit de metaal recycling. Daarom zijn er voornamelijk metaalrecyclers bij Green aangesloten die hun PVC materiaal aanleveren. Dit materiaal is geshredderd tot maximaal 4 mm grootte en voor maximaal 10% “vervuild”. Zo is het direct bruikbaar voor de recycling en kan Green doen waar ze goed in zijn en expertise in hebben: het produceren van grote bouwblokken. Deze bouwblokken worden gebruikt voor het bouwen van verschillende opstellingen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld sleufsilo’s, keerwanden en zoutloodsen. Het grote voordeel van deze blokken is dat ze flexibel in te zetten zijn.

PVC versus beton

Naast dat de blokken flexibel te gebruiken zijn, zijn er meerdere voordelen:

  • Een GRC-Block is oneindig recyclebaar
  • Metaalrecyclers raken op een circulaire manier af van hun PVC afval;
  • Het bouwen van een GRC-Block kost 99% minder CO₂ dan een betonnen alternatief;
  • Lichter dan beton: een GRC-Block is veiliger en flexibeler dan een betonnen blok;
  • Sterk genoeg;
  • Minder transportgewicht dan met betonnen blokken.

Zit jij in de metaalrecycling branche en wil jij meer weten over het aanleveren van PVC maalgoed? Neem dan contact op door te bellen naar 0413-783340  of te mailen naar [email protected]

Denk goed na voordat je het PVC weer laat storten in de verbrandingsoven. Extra info? Je kunt ons vinden op FacebookLinkedIn en Instagram.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!