Skip to main content

PVC Recycling, dé eerste stap

Green Recycling Company

Het zou toch zo mooi zijn als er van al het afval nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Helaas is dat onmogelijk, maar toch kan er al een aanzienlijke stroom van bepaalde stoffen hergebruikt worden. Laten we beginnen met het recyclen van PVC. En dan hebben we het hier specifiek over recycling afkomstig van koperkabels.

Recycling afkomstig van koperkabels

Er komen enorm veel kabels voort als restant wanneer er een nieuw kabelnetwerk wordt aangelegd, verwijderd of vervangen. Wat voorbeelden van deze oude kabels zijn, koperkabels en pvc kabels. En juist met deze koperkabels omhuld met PVC mantel gaat Green Recycling Company aan de slag. Normaal gesproken komt het kabelmantelafval op de storthoop terecht en wordt vervolgens verbrand. Helaas komt hier enorm veel CO2 bij vrij. En dat willen we -van Green Recycling Company- zoveel mogelijk tegengaan!

Lees hier meer over kabelafval

Wat doen we met deze kabelmantelafval qua PVC Recycling?

Het PVC dat afkomstig is van de kabelmantel komt als maalgoed bij Green Recycling Company binnen bij de productielocatie. Dit afval komt als een zeer “schoon” materiaal binnen, dat wil zeggen met zo min mogelijk vervuiling. Dit maakt de recycling nog beter mogelijk. Vervolgens kunnen hier allerlei producten van worden gemaakt, denk in eerste instantie aan blokken. De kunststof variant hebben we het GRC-Block genoemd. Dit is dus een vorm van volledige recycling van PVC.

Kijk hier voor meer informatie over het GRC-Block
PVC Recycling

Afval bestaat niet!

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het verwerken van PVC verhaal en zou jij ook een duurzame bijdrage willen leveren? Kies er dan voor om het PVC materiaal wat overblijft niet op de storthoop te deponeren maar te leveren aan Green Recycling Company. Bij Green Recycling Company wordt er alles aan gedaan om de CO2 uitstoot te verlagen door het recyclen van PVC! Hoe mooi zou die samenwerking zijn?

Neem direct contact met ons op! Dit kan je doen door te bellen naar 0413-783340 of stuur een mail naar [email protected]. Bekijk ook onze social media kanalen voor meer informatie. Je kan ons vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn!

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!