Skip to main content
Green Recycling Company

Recyclebaar plastic

Plastic recyclen doen we als het goed is allemaal al thuis. Of dat allemaal zinvol te recyclen is, is de vraag. Beter worden we er sowieso wel van, al zorgt het voor een kleine verlaging van CO2 uitstoot. Welk plastic is allemaal recyclebaar?

Recyclebaar plastic

Staat er PET, HDPE, PVC, LDPE, PP of PLA dan is het recyclebaar. Deze soorten zijn prima te verwerken. Bovenal geldt de regel dat burgers alleen huishoudelijk plastic mogen aanbieden. Plastic dat geen verpakking is mag niet bij het te recyclen afval. Dat kan bij het restafval of naar de milieustraat van de gemeente.

Green Recycling Company

Wat we bij Green Recycling aan plastic recyclen is soft PVC. PVC dat afkomstig is van elektriciteitskabels uit oude gebouwen of huizen. Deze kabels worden vervangen of verwijderd. Hierin zit het kostbare koper, om dit te kunnen recyclen wordt de kabelmantel gescheiden van het koper. Dit kabelmantelafval komt tegenwoordig voornamelijk in de verbrandingsoven terecht, wat voor veel CO2 uitstoot zorgt. Én veel energie kost. Het kabelmantelafval gebruiken wij -van Green Recycling Company- voor de productie van het GRC-Block . Hiermee willen we een circulaire economie creëren wat betreft deze afvalstroom.

Afvalverwerker of koperrecycler?

Mocht u als afvalverwerker of koperrecycler geïnteresseerd zijn in dit proces en hier aan mee willen werken neem dan contact met ons op. Samen kunnen we de wereld een stapje vooruit helpen.

Van recyclebaar plastic naar GRC-Block

Het PVC dat we bij Green Recycling Company inzamelen verwerken we tot een dikke pasta, wat we vervolgens tot een bouwblok vormen. Dit flexibele bouwblok is te gebruiken voor meerdere doeleinden, zoals voor het bouwen van een keerwand, of als wegafzetting. Kijk op onze site voor meer informatie over het bouwblok.

De volgende voordelen heeft het GRC-Block onder andere:

  • Lichter
  • Veiliger
  • Duurzamer

Kijk voor meer voordelen op deze pagina.

Recyclebaar plastic

Daarnaast kan je ook onze social media kanalen in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen. Je kunt ons vinden op FacebookLinkedIn en Instagram.