Skip to main content
Recyclen
Green Recycling Company

Recyclen

Recyclen is helemaal hot! Het lijkt wel een hype te zijn. Maar dit is alleen maar positief. Consumenten recyclen, bedrijven recyclen, sportclubs recyclen. Kortom, steeds meer bedrijven en instanties houden zich hiermee bezig. Vooral voor bedrijven is het een extra pluspunt want zij kunnen communiceren dat ze “duurzaam ondernemen”.

Bedrijven recyclen

Wij van Green Recycling Company recyclen ook. Wij richten ons specifiek op de grote hoop oude elektriciteitskabels van soft PVC. Dit PVC afval nemen we in van PVC verwerkers, het afval komt binnen als PVC maalgoed. Dit maalgoed is zo fijn dat er door middel van een verhitting een soort van pasta wordt gemaakt. Deze pasta komt vervolgens in een mal terecht die het PVC vormt tot massieve sterke bouwblokken. Het is niet eens meer te zien dat de blokken van PVC afval zijn gemaakt. De bouwblokken hebben de naam GRC-Blocks gekregen.

GRC-Blocks

Deze GRC-Blocks -die we maken van het gerecyclede PVC materiaal- zijn multifunctioneel in te zetten. Daarnaast zijn ze te plaatsen op een ondergrond die enkel vlak en daadkrachtig hoeft te zijn. Er zal vaak niet eens een fundering voor nodig zijn. De blokken zijn zonder bevestigingsmateriaal en/of cement te stapelen. Dankzij de uitsparingen aan de onderkant en de hoedjes aan de bovenkant passen de GRC-Blocks precies op elkaar. Zo is er een muur van te creëren, die dienen als keerwanden of waar uiteindelijk bijvoorbeeld een sleufsilo van te maken is. Vanwege deze gemakkelijke methode is zo’n creatie binnen een paar uur in elkaar te zetten.

Andere creaties die hiermee te maken zijn:

  • opslagboxen
  • keerwanden
  • opslaghallen
  • zoutloodsen
  • aanrijdbeveiliging

Wellicht ben je al bekend met de betonnen bouwblokken, maar waarom zou je dan kiezen voor de GRC-Blocks? Nou omdat deze nog meer voordelen hebben! Ze zijn bijvoorbeeld goedkoper, lichter, makkelijker hanteerbaar en duurzaam! Wil je er nog meer over lezen? Kijk dan hier.

Wil jij ook graag een duurzame bijdrage leveren aan dit recycleproces. Neem dan contact met ons op! Dit kan je doen door te bellen naar 0413-783340 of stuur een mail naar [email protected].

Daarnaast is het ook mogelijk onze social media kanalen in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen. Je kunt ons vinden op FacebookLinkedIn en Instagram.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!