Skip to main content

Recycling

Samen gooien we bergen afval weg en het is natuurlijk hartstikke zonde als dit niet wordt gerecycled. Tegenwoordig kunnen we namelijk veel producten hiervoor gebruiken. Zo wordt er van afval weer iets nieuws gemaakt, en dát is natuurlijk het mooie van recycling!

Wat is recycling nou eigenlijk precies?

Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Bij recycling wordt het product eerst verwerkt voordat er iets nieuws van gemaakt kan worden. Grondstoffen die vaak worden gerecycled zijn papier, plastic en glas. Er zijn twee manieren om grondstoffen te recyclen:

  • Recycling voor soortgelijke doelen
  • Recycling voor een ander/nieuw doel

Helaas zijn er ook grondstoffen die hierbij in kwaliteit achteruit gaan. Dit wordt ook wel downcycling genoemd.

Afval scheiden

Om materialen te kunnen recyclen moet het scheiden van afval natuurlijk zo goed mogelijk worden gedaan. Daarom begint recycling al bij de mensen thuis. We kunnen onder anderen glas, plastic, papier en gft-afval scheiden. In de laatste jaren zijn we steeds vaker plastic gaan recyclen.

Plastic

Met zijn allen verbruiken we bergen plastic. Sinds 2010 is het verplicht voor gemeenten om het apart op te halen. De verzamelde verpakkingen kunnen gebruikt worden om nieuw plastic van te maken, of zelfs kleding of andere nieuwe producten. Ook kan er weer aardolie van gemaakt worden, waar dan energie mee opgewekt kan worden.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!