Skip to main content
Stapelbare bouwblokken
Green Recycling Company

Stapelbare bouwblokken

Green Recycling Company (GreenRC) ontwikkelt en produceert stapelbare bouwblokken. Deze bouwblokken zijn gemaakt van PVC-maalgoed ofwel het kabelafval dat vrijkomt bij het recyclen van koper uit de koperdraden/elektriciteitsdraden. Dit PVC-maalgoed verkrijgt GreenRC in de markt van recyclers.

Proces

Het PVC komt als maalgoed bij GreenRC binnen. Door middel van een ontwikkeld proces op basis van extrusie en samendrukken vormt het zich een bouwblok. Ofwel het GRC-Block. Deze GRC-Block is op meerdere manieren in te zetten, namelijk als opslagbox, scheidingswand, sleufsilo, zoutloods en als keerwand. Daarnaast worden ze ook geplaatst als wegafzetting en aanrijdbeveiliging. Meer informatie is te vinden op de website www.greenrc.nl

Eigenschappen

  • Een blok heeft een afmeting van 150 x 75 x 75 cm;
  • Heeft een gewicht van ongeveer 1100 Kg;
  • De CO2 emissies bij productie zijn 0.44 Kg CO2 en ter vergelijking bij productie van een betonnen blok is dat 175 Kg CO2;
  • Deze GRC-Block is in gewicht meer dan de helft lichter dan een betonnen blok;
  • Hierdoor kunnen er meer op een vrachtwagen, dit zorgt voor stikstofreductie tijdens transport;
  • De blokken zijn voorzien van twee gaten zodat er een paal in of doorheen kan voor stabiliteit indien gestapeld gaat worden.

Productielocatie

De productielocatie van GreenRC is in Bergen op Zoom. Daar komt het PVC granulaat binnen en daar komt het in de vorm van een bouwblok weer uit. Als koper kan je er voor kiezen om de transport te laten verzorgen maar de blokken zijn uiteraard ook af te halen.

Leverancier PVC

Ben jij een recycler van koper en PVC materiaal? En geïnteresseerd in dit duurzame project? Neem dan contact op met GreenRC en wellicht kunnen we elkaar helpen.

Koper GRC-Block

Ben jij geïnteresseerd in het kopen van een GRC-Block, lees hier meer over op deze pagina en neem contact op!

Voor verdere details en om een afspraak te maken graag contact opnemen met Green Recycling Company.

Stapelbare bouwblok nodig? Neem contact op!

Interesse in de GRC-Block van Green Recycling Company?
Bel of mail nu voor meer informatie!