Skip to main content
Voorbeelden circulaire economie

Een paar tips om zelf al deel te nemen aan een circulaire economie:

  • Ga duurzame samenwerkingen aan: bijvoorbeeld met een duurzaam postbedrijf.
  • Huur producten of diensten in.
  • Faciliteer productherstel en inname van defecte of versleten producten.
Green Recycling Company

Voorbeelden circulaire economie

Circulaire economie

Een circulaire economie is een model van consumptie en productie, waarbij materialen en producten zo vaak mogelijk worden gebruikt, gedeeld, hersteld of opgeknapt om zo steeds weer waarde te creëren.

Voorbeelden circulaire economie

Er zijn steeds meer bedrijven, personen en instanties die aan een circulaire economie deelnemen of dit zelf creëren. Een aantal voorbeelden van een circulaire economie zijn bijvoorbeeld:

  • Kalkafval dat afkomstig is van waterzuiveringsbedrijven, is een van de grondstoffen bij de productie van nieuwe tapijten.
  • Abonnement van een jeans merk. Hierbij kan je een jeans leasen voor een maand. Versleten exemplaren worden hergebruikt voor nieuwe.
  • Kalkafval dat als scrub materiaal in producten verwerkt zit, in plaats van microplastics.

Ook de bekende duurzame bedrijven en websites zoals Marktplaats en Vinted zijn initiatieven van een circulaire economie.

Green Recycling Company circulaire economie

Green Recycling Company is ook een voorbeeld van een circulaire economie. De PVC afvalstroom -van bedrijven uit andere markten- gebruiken we als grondstof voor de eigen productie van het GRC-Block. GreenRC produceert van dit PVC afval -afkomstig uit de recycling van elektriciteitskabels- nieuwe bouwblokken. Deze bouwblokken zijn dus gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het motto van GreenRC is dan ook: “afval bestaat niet”.

GRC-Block

Het GRC-Block is een flexibel bouwsysteem van stapelbare bouwblokken. Deze zijn te stapelen zonder hierbij een fundering te hoeven hebben, daarnaast is cement of ander bevestigingsmateriaal hierbij niet nodig. Kijk voor meer informatie over het GRC-Block hier op de site.

Kijk voor ontwikkelingen rondom het GRC-Block op onze social media kanalen: FacebookLinkedIn en Instagram.

Ben je nou geïnteresseerd geraakt om ook deel te nemen aan een circulaire economie? Bel dan naar 0413-783340 of stuur een mail naar info@greenrc.nl.