Skip to main content
Waarom recyclen?
Green Recycling Company

Waarom recyclen?

Waarom recyclen?

Waarom is recyclen nu echt zo’n hot item in de wereld? Zoals je wel zou weten is de aarde aan het opwarmen, dit komt doordat de warmte wordt vastgehouden door broeikasgassen (zoals CO2) in de lucht. Deze broeikasgassen slaan de warmte van de zon op en geven geleidelijk weer warmte af. Omdat deze warmte niet weg kan, stijgt de temperatuur op aarde.

Steeds meer broeikasgassen

In de afgelopen decennia zijn we steeds meer broeikasgassen gaan uitstoten. Het is van belang om deze uitstoot te verminderen. Dit kan onder andere door het recyclen van materialen.

Dit is wat we doen bij Green Recycling Company. We hergebruiken de grondstoffen die eigenlijk verbrand zouden worden. Doordat we dit tegengaan zijn we de uitstoot van CO2 voor. Daarentegen hoeven we ook geen nieuw materiaal te produceren waardoor er ook aan deze kant minder CO2 uitstoot is. Op deze manier gaan we op meerdere gebieden CO2 uitstoot tegen.

Geen beton maar PVC

Het GRC-Block die wij bij Green Recycling Company produceren is een vervanging op het betonnen bouwblok variant. Het is een massieve bouwblok van geperst oud PVC afval, waardoor er in één GRC-Block veel oude PVC-kabels verwerkt zijn. Qua gewicht zijn ze lichter dan de betonnen variant, wat ook weer voordelen heeft qua transport. En dus logischerwijs ook voor minder uitstoot zorgt, namelijk stikstof en fijnstof reductie.

Duurzame missie van Green Recycling Company

We zijn dit GRC-Block gaan produceren vanwege een duurzame missie die we hebben: namelijk een omvangrijke CO2 besparing teweegbrengen. Op deze manier willen wij een steentje bijdragen aan de problematiek rondom de opwarming van de aarde. Wat we verder ook zeer belangrijk vinden is het stimuleren van het duurzaam omgaan met afvalstromen/materialen. We willen een voorbeeld zijn binnen de circulaire economie.

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het verhaal van Green Recycling Company? Of kom je graag in contact met iemand? Neem dan contact met ons op!

 

Houd ook onze sociale media accounts in de gaten voor de laatste updates van ons product en de duurzame missie die we uitvoeren.

LinkedInFacebook en Instagram.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!