Skip to main content
Wat is circulaire economie?
Green Recycling Company

Circulaire economie

Wat is circulaire economie?

Er is momenteel veel gaande qua duurzaamheid in de wereld. Vroeger was de lijn: produceren, consumeren en weggooien. Nu en in de toekomst gaat dat steeds vaker naar: produceren, consumeren en hergebruiken. In een circulaire economie bestaat geen afval meer en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Het afval is de nieuwe grondstof. Dit bespaart grondstoffen, het milieu en vermindert de CO2-uitstoot aan meerdere kanten. Daarbij zorgt het voor stimulatie betreft innovatie, bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Afval bestaat niet bij Green Recycling Company

“Afval bestaat niet” Met deze achterliggende gedachte zijn ook wij van Green Recycling Company van start gegaan. Er bestaat veel PVC kabelmantelafval van over de hele wereld wat overblijft van het strippen van koperkabels. Van dit kabelmantelafval komt het merendeel op de storthoop terecht en wordt vervolgens verbrand. Hierdoor komt er veel CO2 vrij. Wat natuurlijk erg schadelijk is voor de planeet. Van deze grote afvalhoop willen wij af. En hiermee een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de klimaatverbeteringen op aarde.

Van afval naar GRC-Block

Maar hoe gaat dat nou in zijn werk? Als volgt. De elektriciteitskabels in huizen en gebouwen zijn verouderd en moeten op een gegeven moment vervangen worden of verwijderd. In deze kabels zit het kostbare grondstof koper. Dit koper is voor veel verwerkers interessant omdat het veel geld oplevert. Zodoende strippen ze de kabel, waarbij zij het koper winnen en de kabelmantel als afval overblijft. Dit afval verwerken zij tot fijn maalgoed en komt vervolgens bij Green Recycling Company terecht. Waar wij het met behulp van de meest innovatieve machines kunnen vormen tot het GRC-Block. Het afval wordt dus volledig hergebruikt. Dit is een vorm van circulaire economie.

Interesse om deel te nemen aan deze vorm van circulaire economie? Neem dan contact met ons op!

Houd ook onze socials in de gaten voor de ontwikkelingen binnen ons bedrijf: LinkedIn, Facebook en Instagram.

Recycle jij mee?

Interesse in samenwerking met Green Recycling Company?
Wij staan voor je klaar!